Parel in het zand

Praktijk voor Coaching en Begeleiding

De Parel

Parels worden gevormd doordat er “iets” , van buiten de schelp binnendringt. Dit kan een zandkorreltje, een stukje koraal of iets anders zijn. Dit irriteert de schelp en deze reageert erop door het in te kapselen met een laagje parelmoer en vervolgens met een laagje kalkkristalletjes.
Zo ontstaat er in die schelp, uit een vervelende situatie, iets heel moois en kostbaars. Afhankelijk van de vorm van de zandkorrel en schelp ontstaan er ook nog allerlei verschillende vormen en kleuren parels. De vorm van het “probleem” en de omgeving bepalen dus hoe de “schat” eruit komt te zien en of de oester zich kan openen.

Zo kan het ook in je leven gaan. Er zijn misschien lastige situaties (zandkorreltjes) die jou (erg) in de weg zitten waardoor je nog geen parel ziet. Of je ervaart vooral het schuren van de zandkorrels. Misschien ben je je nog niet bewust van alle parels die je met je meedraagt….
In dat geval, nodig ik je uit om samen te kijken welke verborgen schatten er zijn en waar zand zich nog kan vormen tot parels…
Geloof mij, wát jou ook in de weg staat om vol te kunnen leven, de parels liggen te wachten, er ligt een stralend leven voor je.

Je bent van harte welkom!